NUALI

זמינות: אזל מהמלאי
₪249.00

תיאור




תיאור היין:
הגפנים קרובות לחופו הצפוני של האי, על גבעות המשקיפות לעבר הים. מדובר בעיקר באדמות חוליות, מאווררות היטב, אידיאליות לקמילת המוסקטו אשר מגיע בתנאים כאלה לריכוז מירבי של הפרי המאפשר את תהליך הייצור מסוג פאסיטו.

מקורות השם

NÙALI  (בניב של הגאלורה) – נובלו

הגדרה:

מוסקטו די סרדנה DOC פאסיטו

ענבים:

100% מוסקט

בָּצִיר:

2018

אזור הכרם:

גאלורה, אזור סרדיניה (איטליה)

אדמה:

חוֹלִית

גוֹבַה:

50-200 מעל פני הים

תפוקה לכל דונם:

35 q.li/ha

אופן הגידול:

Latin vine and spur pruned cordon

צפיפות שתילה:

5,600 צמחים / דונם

תהליך ייצור היין:

אשכולות הענבים נותרים לייבוש על הגפן עצמה ואז נבצרים ידנית ברגע שהם מגיעים לזמן ההבשלה הנכון.
לאחר מכן, התירוש העשיר בסוכר מופרד ומותסס לאורך זמן במיכלי פלדת אל חלד (נירוסטה) במיזוג מבוקר.

טמפרטורת תסיסה:

16-18 מעלות צלזיוס

זמן התסיסה / תסיסה:

תסיסה איטית

הַבשָׁלָה:

Sur lies

תקופת הביקבוק:

אביב 2020

רמת אלכוהול:

14.0%

יישון פוטנציאלי:

12 שנים

הגדרות טעימה:

עין: צהוב מוזהב

אף: פרי בשל עם רמזים של משמש, פסיפלורה וקליפת תפוז.

פה: קטיפתי ועוטף, עם ניחוח פרחים לבנים ותבלינים. רעננות רבה ומינרליות.

אִחסוּן:

מגישים בטמפרטורות של 12-13 מעלות צלזיוס.

דגם: nuali